(Bijna) alles onder controle.

Hier in Beijing gaan ze er van uit dat alles nu onder controle is. Er zijn fantastische sportcomplexen gebouwd, die echt hoogstandjes van architectuur zijn. De bewaking is goed verzorgd, overal staan detectiepoortjes en de bewakers zijn vriendelijk, maar toch op hun taak berekend. De try-outs voor de opening schijnen goed te verlopen, maar daar wordt heel geheimzinnig over gedaan, het moet een prachtig spektakel worden.

S5032244 S5032237

Slechts twee dingen zijn niet echt (meer) door de mens te controleren. Er is al het mogelijke gedaan om de smog op te laten lossen, maar daar is ook medewerking van het weer bij nodig. En zoals we in Nederland maar al toe goed weten, doet het weer gewoon wat het zelf wil. Dus de luchtomstandigheden zijn niet zo verbeterd als was gehoopt en verwacht.

S5032221 S5032219

Wij hebben niet zo heel erg veel last van het weer en de smog, we kunnen nog steeds goed doen wat we willen doen. Maar ik heb wel medelijden met de mensen die hier hard moeten lopen of fietsen. Hoewel, de fietsers hier met hun zwaarbeladen stalen rossen leveren ook de hele dag topprestaties.

Trouwens, bij de prachtige nieuwe gebouwen zijn ook toiletcabines neer gezet voor de bezoekers. Ik denk dat het vooral voor de vrouwen wel even schrikken zal zijn. Ik ben hier nu al een weekje en al gewend aan de wc`s hier, maar de eerste keer was voor mij ook een cultuurschok. Tip: neem vooral zelf toiletpapier en verfrissingsdoekjes mee, dat scheelt enorm en verder is het een kwestie van even door de knieën. Man en vrouw??? ach, we zijn gewoon allemaal mensen.

S5032234 S5032235

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s