8-8-2008

De dag van de opening van de Olympische Spelen en meteen ademde de stad een andere sfeer uit, een beetje uitgelaten sfeer!

Onze dag begon al goed. Op weg naar de metro wilden we eerst even onze kaarten op de post doen, want het postkantoor staat precies op het hoekje van het metrostation. Maar het leek wel of er een opstootje gaande was of zo. Zoveel mensen stonden er druk te doen voor het gebouw. Al snel bleek dat het ging om de uitgifte van Eerstedag enveloppen en het afstempelen van poststukken op 8-8-8. De 8 is het geluksgetal van de Chinezen. Wij waren dus weer net op tijd voor een bijzondere gebeurtenis. We hebben meteen ook maar eerstdag enveloppen gekocht, voor bij Huá`s verzameling. MeiMei heeft ook nog een setje (genummerde!) kaarten gekocht en naar haar vriendinnen en Talamini gestuurd. Helaas hadden we een paar postzegels te kort. Een paar ontvangers hebben dus géén geluk…

Maar 8-8-8 dus: veel Chinese bruiloften. In een grote Shopping Mall was er een winkel helemaal ingericht op Het Huwelijk. Romantiek ten top, kijk maar eens naar deze trouwring.

S5032261 De briljanten zijn gezet als Olympische ringen!

Het was vanmiddag trouwens heel erg druk in de stad en dit keer zelfs met buitenlanders erbij! Waren we de afgelopen week nog bezienswaardigheden, nu zijn er Italianen, Spanjaarden en we hebben zelfs ons Duits nog even kunnen oefenen. We kwamen drie Duitsers tegen die al vanaf de Spelen van 1992 de sporters ter plekke aanmoedigen. Het was de eerste keer dat ze geen kaartjes voor de opening hadden, daar baalden ze goed van.

P1010052

Maar zo druk als het vanmiddag was, zo stil was het vanavond rond een uur of zeven. Etenstijd! Wij zijn naar een fonduerestaurant (hotpot) bij ons in "het Blok" geweest. We waren omringd door allemaal grote beeldschermen en tijdens het eten konden we alvast genieten van het Chinese voorprogramma voor de Grote Opening. Het eten was geweldig en samen met de andere gasten en het personeel was er een stemming van saamhorigheid.

S5032269 S5032267

Op de terugweg leek de buurt wel uitgestorven. Waar de hele week door `s avonds baby`s en kinderen nog even uitgelaten werden voor het slapen gaan, evenals alle "sier"-hondjes en waar jongens stoer zaten te doen tegen de meisjes en de oudjes de roddels met elkaar deelden, was het nu gewoon stil. Iedereen zat/zit voor de buis gekluisterd om maar niets te missen van de uitzending. Het is ook geweldig! Ik heb net de Nederlandse delegatie het stadion binnen zien komen en ik ben blij dat ze er zijn.

Huá en MeiMei zijn naar het HHH (Holland Heineken Huis) om daar te sfeer te proeven, ik ben benieuwd. Zelf was ik daar net iets te moe voor en ik moest ook nog breien in Peking 🙂

S5032271

Morgen moeten we vroeg op. We kunnen twee uur vantevoren in het stadion terecht en dat lijkt ons ook wel handig om te gaan doen. Even kijken hoe alles moet. Ik laat mijn breispullen in het appartement. Overal bij de metro en bij de ingang van de evenementsgebouwen worden de tassen gecontroleerd en je mag eigenlijk niets meenemen… Het is dus eigenlijk: nietbreieninpeking.

Ik ben wel heel benieuwd hoe Ruben het gaat doen, maar daarover morgen meer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s