Één wereld, een droom

Die toch wel een beetje uitkomt voor China, want het ziet er naar uit dat sport verbroedert. We hebben in de tijd dat we hier nu zijn, al met zo veel leuke mensen gepraat, Huá en MeiMei met een Amerikaanse verslaggever die het waterpolo van commentaar gaat voorzien. Hij voorspelde trouwens goede resultaten voor het Nederlandse team, waar hij zeer van gecharmeerd was. Zo zie je maar, je komt nog eens iemand tegen op de Great Wall. Natuurlijk wilde hij graag even op de foto met MeiMei.

P1010020

Een andere ontmoeting was met een leuk stel uit Zweden tijdens het koffie drinken bij Starbucks. Het heeft zelfs geleid tot uitwisseling van telefoon- en internetgevens in verband met een vakantiehuis in dat land. Het blijkt dat ik niet de enige ben met een koffieverslaving, het schijnt daar ook een populair drankje te zijn. Vivi, veel succes met jullie nationale teams en veel plezier bij de gymnastiek- en tenniswedstrijden!

Vandaag zijn we vroeg op pad gegaan want we wilden weer veel doen in te weinig tijd. We hebben het Plein van de Hemelse Vrede dus bekeken en we zijn meteen doorgegaan de Verboden Stad in. Toen we aankwamen in die stad (Paleis) was het nog heel kalm en rustig en voor een bezienswaardigheid was het eigenlijk wel erg leeg. Wel kwamen we deze groep tegen en natuurlijk was dat weer een fotomoment (echt de zóveelste al, MeiMei lijkt wel een popster)

P1010070 

Ze is met leuke jongens op de foto geweest, we konden het haast niet bijfotograferen, dus helaas, hier hebben we geen beelden meer van. Maar we hebben nog wel heerlijk gegeten in een grote Shopping Mall, na het serieuze shopwerk natuurlijk. Het restaurant gedeelte bestond uit allerlei soorten oosterse eethuisjes. Bij de ingang moest je een pasje kopen en voor dat bedrag kon je waar je maar iets lekkers zag het eten klaar laten maken. Dat kon je dan opeten aan lange tafels (een soort bierstube-tafels). En inderdaad dan kom je in gesprek met je buren. Dit keer twee geweldige jongens uit China die iets zaten te eten waarvan wij niet konden determineren wat het was. Geen probleem, ze haalden gewoon 2 lege bakjes bij de balie en schepten ons iets op! Het was heerlijk, een soort schaafijs met Aduki-boontjes.

P1010072 

Die aduki-boontjes waren we ook al tegen gekomen in ons "krenten"-brood. We kwamen er toen achter dat het dus geen krentenbrood was, maar het was wel een aangename verrassing. Want het zijn namelijk hele zoete boontjes die in de Oosterse koken vaker in toetjes gebruikt worden. Ik moet thuis meteen weer aan de gang met mijn kookboeken! Ik wil in ieder geval proberen om dit brood na te maken van een soort brioche-deeg en daarin dan de gekookte boontjes.

Zo`n reis naar China laat zich eigenlijk niet in één blogje vangen. Ik zou vandaag ook kunnen schrijven over de schoonheid van De Verboden Stad. Maar ook over het feit dat Beijing langzamerhand volstroomt met buitenlanders. Dat we net op tijd in de Verboden Stad waren is ook blogwaardig omdat net toen we weggingen, het helemaal volliep met touristen en ordehouders. Naderhand in ons appartement zagen we op tv dat de Olympische Vlam daar aankwam. Dat moet allemaal maar een andere keer, de foto`s spreken voor zich:

P1010054 S5032180

Wat ik nog wel kwijt wil is dat ik vandaag het verschil tussen echte en nepjade heb leren kennen, behalve de prijs natuurlijk! Echte jade kan de vuurproef doorstaan. Ik wilde een souvenier voor iemand meenemen en in de winkel lag wel iets interessants. Maar vrijwel identieke dingen met 2 verschillende prijzen, dan wil ik wel zien of ik met het echte goedje te maken heb. Gelukkig heeft het souvenier de proef doorstaan. Mijn armbandje is trouwens wel nep, dat is niet te zien, maar op de bankrekening wel!

Morgen is Huá weer aan de beurt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s