Conditietraining (bijdrage van Huá)

Vandaag (dinsdag, ik zal het maar noemen want ik begin de draad al kwijt te raken) hebben we een tochtje gemaakt naar de Chinese muur. Nu zijn er drie toeristische stukken en wij zijn, samen met onze chauffeur Tony (men heeft allemaal een westerse naam erbij, makkelijker voor ons) op pad gegaan naar Mùtíanyù (90 km noordoost, twee uur rijden), met volgens de Amerikanen de steilste klim van heel de muur. Tony rijdt Chinees. Veel toeteren (wordt hier ook gecheckt bij een onderhoudsbeurt), veel voorkruipen en geen gaten laten vallen, want dan kruipt iemand anders voor.  En dat allemaal zonder botsingen. Links en rechts inhalen zonder richting aan te geven… geen probleem, kan allemaal. Behalve rijden op de spitsstrook voor de Olympics (die dus 99% van de tijd leeg is). Men is hier ontzettend trots op de Olympische Spelen en eerlijk is eerlijk men doet er van alles aan. Er zijn hier hele hordes stratenvegers opgetrommeld en men mag niet meer roken in restaurants, niet spugen op straat, niet meer door rood licht heen lopen en er wordt gerecycled. Een compliment, de stad ziet er fantastisch uit.

De muur is adembenemend mooi en hij loopt maar door en door. Nu ben ik wel wat gewend door mijn marathontraining, maar de luchtvochtigheid is hier erggggg hoog. Geen ademnood, maar wel een doorweekt t-shirt. Terug bij af, had ik dus een nieuw t-shirt nodig. Ik had toch nog even verder moeten afdingen, volgende keer beter. Even een paar foto’s voor een indruk.

S5032065 S5032043

Na klimpartij zijn we naar het complex van de Tempel van de Hemelse Vrede gegaan. De terugreis was leuk omdat we toch probeerden te praten met Tony, die maar een paar woorden Engels kan. De tempel kunnen jullie zelf bewonderen tijdens de OS want de blauwe lijn van de marathon (de meest efficiënte route) komt door het park en langs deze sites. Met temperaturen in de 30 graden moet je natuurlijk wel wat dus hebben we Lí (die al aardig rood begon te worden ondanks factor 25) wat couleur locale, namelijk een uv-werende parasol, laten aanschaffen. Zie hier het resultaat!

S5032108 P1010037

Ook hier met een combi-ticket (35 yuan) alles kunnen bekijken. Na weer veel lopen (het complex is ongeveer 1500 lang) zijn we even gaan zitten voor een broodje uit de hand (zelf meegenomen) en …jahoor. Of Lí en Meimei met een mevrouw op de foto wilden, wel even alle twee een chinees vlaggetje vasthouden a.u.b. We blijven een bezienswaardigheid en we komen nog maar weinig andere westerlingen tegen. We wilden hierna toch nog wel even shoppen, maar na een half uur lopen kwamen we erachter dat die winkelstraat gewoon afgesloten was om opgeknapt te worden voor de OS. Niet getreurd dan maar die kleine straat ernaast. Ik vond vier politieauto’s op enkele tientallen meters wel wat vreemd. Maar dat stuk bestond voornamelijk uit "huizen met zwarte ogen".

We hebben de metro gepakt of liever gezegd werden we in de metro verpakt (in de spits). Aanduwen en dicht die deur. Uiteindelijk weer bij onze eigen "yuan (tuin)" aangekomen hebben we weer een ander lokaal restaurant uitgeprobeerd. Ook weer een enorm succes met lekker eten. We moesten aangeven wat we wilden eten, het lag op bordjes uitgestald of het zwom nog in het acquarium. De zeekomkommer hebben we maar niet genomen. Ook hier werd weer geen woord Engels gesproken, maar inmiddels is onze woordenschat iets gegroeid en zijn we er weer uitgekomen. (Let op de foto: kaartjes en chinees voor kinderen én trendy stokjes voor Meimei).  Ik wil jullie het lekkers niet laten missen.

P1010047  S5032112

Oh ja, bijna vergeten we, meimei en ik, hebben vanmiddag nog even getraind, zoals jullie kunnen zien!!

Záijián

Advertenties

Een gedachte over “Conditietraining (bijdrage van Huá)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s