Het land van het Midden

Zo noemen de Chinezen hun land, het "karakter" (beeldschrift) betekent niet alleen "China" maar ook "midden". Grappig, want dit land is alles behalve iets in het midden, het is eerder een land van uitersten. Vooruitgang wordt omarmd, terwijl de geschiedenis wordt gekoesterd, hoewel…. niet altijd. Als er ergens sprake is van een generatiekloof dan is dat hier wel. Daar over blog ik later, terug in Nederland nog wel een keer.

P1010009

Vandaag hebben we weer het nodige gezien en meegemaakt. MeiMei wordt door alles en iedereen uitvoerig bewonderd, jongens draaien zich nog eens om, om dat mooie meisje eens goed te bekijken. Dat ze zelf al een schattig Chinees meisje aan de arm hebben, maakt ze niets uit, het meisje in kwestie kijkt rustig mee! Ze willen zelfs op de foto met haar. Natuurlijk hebben we toen zelf ook maar een foto gemaakt.

P1010007

Het was weer een bijzonder warme dag, gelukkig hebben we in Nederland vantevoren een beetje kunnen wennen aan temperaturen van boven de 30 graden. Eerst hebben we een paar boodschappen bij de Carrefour gedaan, dit keer was ik erbij. Daarna zijn we per metro naar de Beijing Zoo geweest, dat ging heel soepel, alles is duidelijk in het Chinees en Engels aangegeven, MeiMei heeft ook een keer de kaartjes gekocht, een kind kan dus de was doen.

De plaatselijke dierentuin heeft een actief fokprogramma voor de nationale knuffelbeer, de panda. Die hebben we daarom maar bekeken, je moest er wel een apart kaartje voor kopen!

S5031964 

Vanuit de dierentuin kon je met een boot naar het Zomerpaleis. Heel gezellig, alleen het commentaar van de "reisleidster" was voor ons natuurlijk onverstaanbaar, maar wel keihard! Op de boot is ook de foto van MeiMei met het Chinese meisje gemaakt. Het was echt een schat. Ze sprak wat Engels en ze vertaalde voor ons de belangrijkste informatie: de reis duurt een uur en we moesten bij de eerste stop blijven zitten, want dat was de eindbestemming nog niet voor ons.

P1010006 

Omdat het al wat later in de middag was, was het paleis al gesloten, maar de tuin en de andere gebouwen waren prachtig.

P1010011

Het is trouwens maar goed dat er van een bepaald beeld vandaag geen foto is gemaakt. Het betreft een typische Li-situatie. Ik hou namelijk niet van camperen en dergelijke, want waarom zou ik het op vakantie slechter hebben dan normaal thuis? Bovendien wil ik graag naar een goeie wc en naar normale bad- en douche gelegenheden. Maar, ik moest vandaag nodig naar het toilet. Ik had er al eentje afgekeurd. Zo één. die de mensen die vroeger wel eens gingen afzien in Frankrijk wel bekend voor zal komen, het beruchte gat in de grond. Maar ja, als de nood echt hoog is, is zelfs dat een uitkomst. Ik hoop wel dat dit echt de laatste keer was en dat de sanitaire voorziening gelijke tred houdt met de leuke gadgets die ze ter gelegenheid van de Spelen hebben uitgedacht. Speciaal voor de dyslectische medemensen: zoals jullie weten bestaat er een reading pen, die je over de tekst haalt en die dan "voorleest". Één van de sponsoren van de Spelen heeft een reading pen uitgedacht die het Chinese schrift voorleest in het Engels. Eigenlijk, wil ik er wel eentje aanschaffen.

Vandaag hebben we bij een Chinese noedelketen gegeten en dat was best lekker. Verder hebben we geprobeerd om koffie en een ijsje bij Hägen Dasz te eten/drinken, let vooral op dat "geprobeerd". Niet voor herhaling vatbaar, het echte Chineze eten bevalt stukken beter! En het is ook nog eens goedkoper dan het ijsje bij Hägen Dasz.

P1010019

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s