Hen hao chi (bijdrage van Huá)

Zo….. onze eerste onderdompeling in de Chinese cultuur is een feit. Vanmiddag zijn Meimei en ik de buurt gaan verkennen. Ons appartement is feitelijk een flat midden in een Chinese wijk. Met een heuse zuid en noordingang met vrijwillige bewakers. We wisten het eigenlijk wel want in de brochure staat dat wij een goed beeld krijgen hoe de middenklasse woont. Nou dat klopt…. Negen torenhoge flats vormen een soort ""binnenhof" of yuan (tuin) met eigen winkels, kappers (voor Jan), snackbars (drinken) en restaurants.

S5031940

Op ons rondje langs onze yuan kwamen op het trottoir een schoenenlapper, een wel heel aparte autowasserette en diverse fietsenmakers tegen. Het wordt gemaakt terwijl je langskomt. Ook kwamen we een gloednieuw metrostation tegen, dat ons met slechts één overstap naar het judo brengt. Bijna weer thuis hoorden we een medebewoner van de yuan op zijn typisch Chinees instrument muziekmaken. Meimei heeft hem nog vastgelegd op de foto (weliswaar vanaf haar kamer).

S5031944

Vanavond na wat aanloopprobleempjes met de apparaten in het appartement zijn we gaan eten. We zijn het eerste restaurant binnengegaan dat we tegenkwamen. Er zaten veel Chinezen, dus dan zal het eten wel goed zijn beredeneerden wij. En….. dat was ook zo! Met onze geplastificeerde kaartjes en Chinees voor kinderen hebben we uiteindelijk heerlijke pittige garnalen, kleine stukjes gebakken tofu en broccoli met knoflook gehad. Met een kommetje rijst en natuurlijk stokjes. Met dank aan Michael Hu wisten we hoe we het moesten eten. Natuurlijk even op de foto for all to see. 

S5031945

Let op de glasplaat, makkelijk schoon te maken. Roken mocht niet, maar niemand stoort zich eraan. Ook geen asbakken, "pas de problem" gewoon onder tafel. Maar…. het eten hen hao chi (dat was heerlijk).  Wij hebben genoten en ik denk het bedienend personeel ook met die rare hélánrén.

Advertenties

Een gedachte over “Hen hao chi (bijdrage van Huá)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s