Daar zijn we dan!

Na een lange vlucht die toch al te laat vertrok, zijn we dan eindelijk in Peking. Als je van wachten op een vliegveld en van vliegen houdt, moet je hier echt naar toe. Alhoewel het wachten op zo`n vliegveld ook z`n charmes heeft. We hebben nog even met zwemsupporters gesproken die een dochter aan gaan moedigen (veel succes!) en hier in Peking bleek ook al dat MeiMei`s koffer helemaal niet zo origineel is, er hebben meer Nederlanders voor een oranje exemplaar gekozenVerward.
De vliegreis was lang, warm en vervelend (2x dezelfde film!!!!), hier en daar konden wel mensen slapen, in ieder geval wel die andere twee familieleden. Ik had de lenzen nog wel uit gedaan, maar slapen was er niet bij.
 
Hier, bij aankomst op het vliegveld stonden de mascottes van de Spelen ons al op te wachten, leuk en sfeervol. Ook liepen er overal al de Olympische vrijwilligers om iedereen te helpen, we hebben al een boekje gekregen met daarin alle evenementen, het ziet er verzorgd uit. De omroep Brabant had ook al apparatuur gezonden en we hebben delegaties uit Rusland en Korea (zwemploeg) gezien. De Koreanen hadden allemaal grote dozen met computers bij zich, grappig.
 
Gelukkig werden we opgewacht door de taxidienst van de Peacefull Apartments, want het verkeer is hier zo ongeveer wat in Duitsland "Tüchtig anfahren" genoemd wordt. Terwijl het inderdaad een stuk minder druk is dan je zou verwachten in zo`n grote stad… Maar, ik zag ook handkarren in het straatbeeld. In het boek Het karakter van China werd daar al melding van gemaakt, maar als je dat dan echt ziet, is het toch even een omschakeling.
 
De meisjes van de receptie zijn heel lief en behulpzaam. Wat ook wel handig is, is dat we een mobieltje te leen hebben gekregen om rechtstreeks contact met ze te krijgen als er iets is of als we hulp nodig hebben.
 
Nou, het ziet er allemaal veel belovend uit. Huá en MeiMei zijn even de omgeving aan het verkennen en wat boodschappen aan het doen bij de Carrefour. Iedereen die in Frankrijk is geweest, fronst nu waarschijnlijk de wenkbrauwen, maar die keten zit hier praktisch om de hoekGlimlach
 
Ik zit even bij te komen van de reis en had geen bereik op mijn mobieltje, bovendien is het nog erg vroeg daar bij jullie, gelukkig heb ik hier wel verbinding. We laten nog van ons horen en zien.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s